Noggrannhet och förutsägbarhet

Oavsett om du använder din trådgnistmaskin för små serier av noggranna precisionsdetaljer, eller som en arbetshäst för produktionsbearbetning, se till att få ut det mesta av din investering av verktygsmaskin. Förenkla dramatiskt detaljprogrammeringsprocessen, öka betydligt detaljnoggrannheten och minska i hög grad längden och komplexiteten på ditt G-kod-program med ESPRIT.

 Komplett maskinkontroll

ESPRIT förses med en universell trådgnist-konturcykel för att bearbeta alla typer av konturformade formar; dynor, kärnor, formrum eller profiler. Denna mångsidiga maskincykel ger support för obegränsat antal raka eller koniska grov-, och finskär medan optimering av trådskärbanorna sker. Strategier för alla typer av trådgnistbearbetning som stans, dyna, flerrumsdetaljer och obemannad bearbetning är inkluderat. 

Mellan skären hanterar ESPRIT automatiskt alla nödvändiga trådskärningar och trådträdningsinstruktioner, samt detaljhantering av funktioner på maskinen: spolning, fyllning och tömning av tank.

 Avancerade koner

Programmera enkelt de komplexa konerna som är vanliga på fromkomponenter, formdynor och skärverktyg med den avancerade konförmågan i ESPRIT’s konturcykel. När du skär en radie vid konbearbetning, ger inbyggda avancerade koner dig möjligheten att alternera mellan cylindriskt konstanta radiehörn och koniskt konstanta konhörn. ESPRIT medför också oberoende programmerbar övre och nedre radiekontroll. 

Vid konkörning in i skarpa hörn, erbjuder ESPRIT dig flexibiliteten att kunna bibehålla skarpa hörn på toppen och botten eller bearbeta en rundad radie på det andra planet.

 4-axlig synkroniserad bearbetning

Programmera snabbt detaljer med extremt komplexa konor eller helt oberoende friformsprofiler, topp och botten, med ESPRIT’s XY (nedre), UV (övre) 4-axliga konturcykel. Välj vilka två tredimensionella profiler som helst och den 4-axliga skärprocessen synkroniseras automatiskt; du kan lägga till obegränsat med extra synkroniseringslinjer. ESPRIT lägger till tabs automatiskt och skapar finskär för obemannad bearbetning. 

Få 4-axlig programmering för varje geometrisk form med vilket antal element som helst: 3D, oplana, UV-, och XY-profiler samt oplan fixturering.

 Effektiv kärnfri skärning

Effektiv hantering av kärnor vid trådgnistbearbetning blir svårare vid ökande storlek på arbetsstycket. ESPRIT innehåller en speciell trådgnist-kärnfri-fickfräs-bearbetningscykel som eroderar bort allt material inom en given dyna utan att skapa en kärna. Med kärnfri skärning borras ett starthål i arbetsstycket varpå ESPRIT automatiskt hittar och bearbetar endast kärnan, vilket förhindrar trådbrott och minimerar bearbetningstiden.

Fabrikscertifierade lösningar

ESPRIT’s maskinspecifika trådgnist-KnowledgeBase™ ger dig ett fullt urval av skärfeatures, automation, och fabrikscertifierade postprocessorer för att maximera utförandet. Kom med lätthet åt varje trådgnisttillverkares unika skärteknologi och metodik genom maskinspecifika teknologisidor.

ESPRIT’s KnowledgeBase™ supporterar varje märke och modell av Agie trådgnistmaskiner för fullt utnyttjande av Agie’s unika maskinkapabiliteter, inkluderat dubbel koning, övre och undre koner samt sofistikerat avancerade koner. För AgieVision accepterar ESPRIT Ra, Tkm och Te-teknologiinställningar för att skapa skrift filformat (SBR, SBL och ISO). 

ESPRIT’s KnowledgeBase™ supporterar varje märke och modell av Agie trådgnistmaskiner för fullt utnyttjande av Agie’s unika maskinkapabiliteter, inkluderat dubbel koning, övre och undre koner samt sofistikerat avancerade koner. För AgieVision accepterar ESPRIT Ra, Tkm och Te-teknologiinställningar för att skapa skrift filformat (SBR, SBL och ISO). 

ESPRIT inkluderar en teknologidatabas med Mitsubishi-specifika fabriksrekommendationer för E-pack effektinställningar, matningar och offsets för en bred samling av skärsituationer. Ange maskinmodell, arbetsstyckets material och tjocklek och önskad ytfinhet så kommer ESPRIT automatiskt att ge dig fabriksrekommenderade tekniker och det antal finskär som behövs.

För ONA-maskiner förser ESPRIT individuell kontroll över alla generatorparametrar inkluderat av-tid, spänning och servo, samt maximerar effektiviteten i unika bearbetningssituationer. Dela upp skärprocessen i tre zoner — raka, koniska och glue tab, för varje zon adderas upp till sex skär — ett grovskär med upp till fem finskär.

Med ESPRIT får Sodick-programmerare ett flexibelt skärsystem med upp till 10 definerbara skär i valbar kombination av framåt och bakåt skärstrategier. En full svit med villkor och skärteknologier kan specificeras för varje skär, rak och släppning, grov och fin, inkluderat kontroll över maskinens avancerade features, rörlig Z-axel, tankkontroll och trådkontroll.