Fleroperationseffektivitet

Fleroperationssvarvar med fräs-, svarv-, och borrkapacitet är allt mer populära inom verkstadsindustrin idag. Dessa sofistikerade maskiner tillåter tillverkare att utföra simultana fräs-, och svarvoperationer på både fram-, och baksida av detaljen, i en uppsättning. Fleroperationssvarvar representerar en enorm potential för lönsamhet, men innefattar en hel del programmeringsutmaningar tack vare sin komplexitivitet. 

Rätt CAM-system är nyckeln till framgång i ekvationen för fleroperationssvarven. Det är ett kritiskt val som avgör den ultimata produktiviteten av din maskininvestering.

 Färdigpaketerad programvarulösning

ESPRIT levererar en ny, out-of-the-box-lösning för att lösa problemen med att programmera komplexa fleroperationsvarvar, som exempelvis postprocessorer och maskinbeskrivningar. 

Tänk dig att kunna programmera din fleroperationssvarv med en komplett, förkonfigurerad lösning; utvecklad tillsammans med maskinleverantören och ordentligt testad på fabriksnivå. ESPRIT’s fleroperationsvarvs skicklighet är det ultimata resultatet av samarbete mellan maskinleverantörer och DP’s fokuserade programutveckling för dessa specifika typer av verktygsmaskiner. Lita på ESPRIT för att frigöra potentialen av din fleroperationssvarv.

 Mångsidig fleroperationsbearbetning

ESPRIT innefattar en integrerad programmeringsmiljö speciellt utvecklad för fleroperations-, och flerfunktions CNC-verktygsmaskiner. ESPRIT supporterar varje kombination av oberoende, synkroniserad, samtidig fräsning och svarvning med hjälp av vilken konfiguration som helst av A-, B-, C-, X-, Y-, och Z-axlar. ESPRIT’s fem nivåer av funktionalitet för 2–5 axlig bearbetning ger dig full support för dina fleroperationsbehov, inkluderat fräsning med full, simultan 3-axlig och 5-axlig 3D-bearbetning.

 Flexibel B-axel programmering

Utnyttja kraften och flexibiliteten av fleroperationssvarvar med B-axel kapacitet för precis 5-axlig simultan-, och 5-axlig indexerand fräsning — på fram-, och baksida av vilket arbetstycke som helst. ESPRIT’s fulla 5-axliga kontroll låter dig enkelt programmera de icke-rätvinkliga fleraxliga verktygsrörelserna som behövs för att bearbeta invecklade features och sammansatta vinklar på medicinska komponenter, komplexa ventiler, verktygshållare, oljeborrningsverktyg och liknande. 

ESPRIT förser, med avancerad 5-axlig kontroll för dess bearbetningscykler (inklusive planing), ursvarvning, spårstickning, gängning, konturkörning, fickkörning, håltagning och 3D-finbearbetning.

 Svarvning-, fräsning-, och borrningsfunktionalitet

Släpp loss fleroperationsfunktionaliteten på din maskin med ESPRIT’s C-, och Y-frässvarvkapaciteten. Kombinera svarvnings-, fräsnings-, och borrningsbearbetningsoperationer i ett G-kodsprogram. ESPRIT innehåller fem nivåer av C och Y-axel bearbetningsfunktionalitet vilket ger support för väldigt många verktygsmaskiner med fleroperationer. Välj mellan fräsning av kontur och profilkörning, fickfräsning eller en blandning av borrningbearbetningscykler. Utför 2 1/2-axliga fräsoperationer på din svarv med Z-, X-, och C-, eller Z-, X-, och Y-axlar. 

Slitsning och korsborrning är enkelt när du kan “svepa” fickor, hål och profiler runt en roterande C-axelrörelse. För excentrisk, Y-axelfräsning, ger ESPRIT dig en extensiv samling av fräs cyklerinklusive planing, fickfräsning, konturfräsning, restbearbetning, håltagning med flera. Använd dessa cykler i C-, Y-, och B-axlarna för att bearbeta features vid olika vinklar på detaljens plan, invändigt eller utvändigt.

 Full synkronisering och verifikation

Optimera, synkronisera, och verifiera din fleroperationsbearbetning med ESPRIT’s fullt integrerade solidsimulering. ESPRIT simulerar enkelt vilken kombination av frässvarv (2-5 axlar) och svarvcykler, flera spindlar, flera revolvrar — upp till 22-axlar — på en gång. Titta på en kombinerad lista av alla dina fräsning-, och svarvningoperationer och dess associerade cykeltider. 

Du kommer att ha en realistisk verifikation av hur detaljen bearbetas, vilket kommer att eliminera risken för maskinkrasch. Detta tillsammans med möjligheten att kunna flytta, kopiera, ändra och synkronisera dina operationer för att minimera din cykeltid.